UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE KAMI JELAJAH

Backpacker SD Tuesday, March 20, 2012

Memang SD dah lama rancang nak ke USS ni tapi tak berkesempatan sebab masalah kewangan, juga masa, juga kawan2. Akhirnya bulan March 2012 menjadi titik noktah angan-angan SD tercapai.


SD bersama dengan beberapa kawan yang lain dengan nekad dan suka hatinya pergi ke USS dan all out masa kat sana. Tiket kami dapat promo SD58.20 je. Memang murah la nak banding harga asal @ hujung minggu. Dalam banyak2 permainan kat sana SD suka transformer 3D dan juga Cyclon roller coaster. Kawan-kawan cakap roller coaster the revenge of mummy paling seram tapi SD tak dpt nak trace memori SD masa naik benda tu. Tak tau nak kata seram ke takut ke sebab SD tak ingat apa2 pasal tu.


Permainan paling tak best yang SD main ialah dekat madagascar. Naik kereta pusing2 tasek kecik. SD rasa like a loser je masa naik kereta tu. Sebenarnya permainan tu untuk kanak2 je SD rasa. Kami tak makan kat sana sebab mahal sangat2, kami bawa sosej roll buatan tangan ke sana dan air beli siap2 dari Malaysia.


Apa-apa pun SD sangat sarankan korang pergi sana tapi jangan pergi hujung minggu sebab tak berbaloi. Korang kena beratur panjang berjam2 kalau hujung minggu. Sila EYES SEEING k dengan gambar2 yang SD upload.


waktu bas berlepas dari kastam Johor terus ke USS

Antara yang mengikut ke USS



Ni la Cylon yang dimaksudkan, satu lagi tu Human

Sosej roll 2 3 pam lu baru teruskan misi

With the power universal conquer "WE COMMAND THE OPTIMUS PRIME TO RISE"







Candylicious shop (hati2, gula2 dia ada yang with pig gelatin made)


AKU TENGOK MERAH2 MUKA PENYANYI TU, ADA SORANG JE YANG KACAK

2 Beg Deuter Untuk SD
  1. cantik gamba2 ko. hehe

    Posted on June 10, 2012 at 10:29 AM

     
  2. SD Said,

    hehehehe bangga jap kena puji ngan kau~~ kau kan kaki dslr....

    tp mcm ada yg terlebih exposure~~ mekaseh2

    Posted on June 10, 2012 at 10:44 AM