Orang accident kena lenyek treler minyak

Backpacker SD Saturday, October 17, 2009

Hari ini 17 Oktober, aku g makan McD kat Shell (naek moto RxZ kwn aku)

Agak lama bertapa kat sana aku pun balek (mcvalue lunch - murah)

On the way nak balek polis trafik naek keter lalu tepi ( dia sruh berhenti )

Sekali dia record nama pemandu la (dah sapa suruh moto xde cermin tepi )

Aku penumpang (lega hati aku tapi kesian penunggang )(hehehe....)

Kwn aku tanya nak masuk ikut pintu mana (aku cakap pintu belakang kat KTC)

Sekali traffic jam la plak kat u-turn nak masuk jalan belakang (aku tertanya-tanya)

Kwn aku berhenti sebab ada accident ( aku ikut jer, da aku memang trauma jalan raya)

Kitaorg cross jalan ( nampak treler minyak caltex n moto merah jer-polis pun baru sampai)

Aku tercari-cari ( Mana orang yg accident, dah naek ambulans ker )

Sekali bila aku g dekat 'orang bawah tayar yang 2 lapis tuh' (ngerinya )

Bayangkan orang bawah tayar treler tayar 18 ( uish, klu idup mesti dia cacat )

Aku x amek gambar sebab takut teringat2 dalam tido ( perut dia tertinggal belakang treler )

Semua body dia bawah tayar belakang yang ada 6 tayar (topi keledar pecah )

Kesimpulannya korang pun tahu kenapa aku x amek gambar kan. Baca bismillah tau sebelum naek moto atau nak wat apa2 pun. Pastu baca ayat kursi sebelum keluar bilik untuk pelindung diri. Mesti yakin kalau x semua ni x berguna.......Wasslam....

2 Beg Deuter Untuk SD
  1. baca pun dah ngeri beb....

    Posted on November 4, 2009 at 5:58 PM

     
  2. si LauT Mati Said,

    cuba bayangkan yang melihat....penakut ni tapi nak gak g tengok dekat2........jarak 3 meter jer si digilis tuh.....x nak sebut corpse....takut bahana..........

    Posted on November 7, 2009 at 11:56 PM