BETUL LA LAPTOP SD BETINA

Backpacker SD Friday, September 24, 2010


Hari ni SD nak share sikit pasal apakah jantina sebenar yang laptop korang semua miliki. SD dapat benda ni kat Facebook then sebab SD tak ada apa nak 'update' jadi SD pikir 'why not i share this one in my blog'. Agak melucukan dan memang boleh buat layan waktu sengal-sengal. Korang boleh edit ayat-ayat 'I love You' tu. Contoh yang SD dah cuba 'I hate You' 'saya sayang awak' dan 'wak lu'. Ayat bahasa melayu dia tak jadi sangat. Kelakar ada la.


Apa-apa pun laptop SD berjantina betina sesuai la dengan nama dia yang SD bagi Dellyiana. Dulu SD tak pasti jantina dia jadi laptop SD ada dua nama. Nama jantan dia Dellan. 'Best' kan nama laptop SD. huhuhuhu~~~~ Korang semua cuba la buat. Pasni tahu la jantina laptop korang tu apa. SD kreditkan benda alah ni kepada dia.






buat je step kt bwh ni...

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).
    Save as =  love u.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."

Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?
Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya....

Enjoy! blh wt korg gelak tau.... saje nk korg segarkn mata2 yg kuyu dh tu...hehehe

4 Beg Deuter Untuk SD
  1. blakepaghe Said,

    Wow! tak sangka pakcik komputer pakcik ni pompuan plak...seksi sungguh suaranya..pakcik ingat nak bwk komputer pakcik kluar datelah tapi besar plak monitornya..huhuhuh

    Posted on September 24, 2010 at 8:44 PM

     
  2. SD Said,

    Oiiittt!!! pak cik....kalau nak bawa date bagi dia pakai elok2...nanti ada pulak jeling2....dah jelez....LOL~~~

    Posted on September 24, 2010 at 9:06 PM

     
  3. Oh Malaysia Said,

    dah cuba. menarik gak. haha.

    Posted on September 25, 2010 at 10:38 AM

     
  4. SD Said,

    Amer : terpikir gak aku pasal ni la cara terbaru nak ucap kata cinta kat perempuan kita suka ataupun cara baru nak break up ngan awek kita....stail abes.....

    Posted on September 25, 2010 at 10:43 AM