BUKIT BROGA, HERE I COME!

Backpacker SD Friday, July 29, 2011

SD dah pun mencapai hasrat nak pergi ke Broga. Nak buat macam mana kan, dah memang orang suka ber'candid' memang la semua tempat cantek-cantek dia nak pergi. Apa-apa hal pun korang dah pergi ke? Kalau belum dan tiba-tiba teringin g la sana. SD nak cakap satu je! Cerun dia Ya Ampuuuunnnnnn~~~~ Baek la korang joging 20 minit selama seminggu dulu then baru korang g sana. Perit beb kaki nak panjat bukit tu. Bukit je pun tapi memang perit.


Ni 'direction' untuk ke Bukit Broga. Mula-mula korang cari jalan untuk ke Semenyih. Semenyih ni sebelah Kajang. Jadi kalau-kalu tak jumpa papan tanda Semenyih cari la Kajang. Lepas tu korang terus je sampai la jumpa 'traffic light' untuk ke Universiti Notinggham (tak tahu la mcm mana eja, malas nak google). Kat 'traffic light' tu korang amek kiri. Pastu korang terus lagi sampai la jumpa jalan 'double lane' bertukar ke 'single lane'. Sebelum tu korang akan nampak Notinggham sebelah kiri korang. Okay! betul-betul kat jalan 'single lane' tu akan ada jalan nak masuk ladang belah kiri korang. Rasanya ada orang jaga parking dekat situ. RM2 sekali masuk kete. 





















2 Beg Deuter Untuk SD
  1. raingers Said,

    SD, lame gk xsinggh sini..hehe..memg ramai org or pegi ramai2 time tu???mcm best je..

    Posted on July 29, 2011 at 2:29 PM

     
  2. SD Said,

    RAINGERS : RAMAI KOT ORANG KAT SINI.....dah macam mall pun ada aku tengok....pergi weekday la klu nak org sikit...

    Posted on August 2, 2011 at 1:32 PM