AYAT-AYAT SENGAL "MAK" DAN "ANAKNYA"

Backpacker SD Tuesday, January 11, 2011

Pagi tadi SD dengan kawan SD pergi pasar basah kat Taman U nak beli barang-barang nak masak untuk seminggu. 'Then' dah sampai sana kan, mesti la telan nasi dagang dia dulu. SD kategorikan sedap nasi dagang dia. Ehh!!!! Nasi sambal udang dia pun sedap tapi air teh tarik dia, 'low class' sangat. Tak boleh nak dibandingkan dengan air kat meranti la kan.

Ehh!!! lupa pulak nak bagitau. SD baru je beli peti ais baru n dapur baru. Gara-gara makan kat luar yang selalu kena masakan yang tak sedap. SD masak untuk makan malam je, masak yang 'simple-simple' tu boleh la. Kalau suruh masak yang pelik-pelik tu, korang balik rumah je nanti suruh la mak korang masak.

Tengah duk pilih-pilih barang ni, tiba-tiba kitaorang tersembang satu benda. Macam mana boleh tercerita benda ni? korang abaikan. Terus kita pergi ke dialog yang dibincangkan.

Dak CikEh!!! Dak Muk kenapa ko beli 2 nasi lemak?
Dak MukUntuk orang rumah. Eh!!! Tak lama lagi mak dapat menantu!!
Dak CikOwh!!! Dah lama ker. Tak bagitau pun.
Dak Muk[senyum]
(dak cit cemburu k pada abangnya sebab dipuji maknya)
Dak Cit Mak!!! Tak lama lagi mak dapat cucu (dengan senyum gembira dan 'excited')
Dak CikWahhh!!!! gembiranyaaaa..... Mak dapat cucu dah....... Tak sabar rasanya....

tiba-tiba~~~~

Dak CikEh!!!! Bila kau kawen? ...... ??????

semua terdiam........ Konfem anak luar nikah.......Dak Cit salah cakap....Dak Wa tak ada pulak masa ni. Memang 'right on the time' la.....[sengal betul anak tu pergi bagitau dia ada anak luar nikah]

Sila layan video kat bawah ni yer, Misha Omar versi Aliffsha Omar




kredit to CarlSamsudin

3 Beg Deuter Untuk SD
  1. aleen aiden Said,

    banyak sgt dak2 nye.kira sape yg terlepas cakap nih?hu3

    Posted on January 14, 2011 at 5:08 PM

     
  2. SD Said,

    dak cit yang terlepas ckp @ anak kedua...bajet nak gembirakan hati mak dia la konon....

    Posted on January 14, 2011 at 5:10 PM

     
  3. SD Said,

    This comment has been removed by the author.

    Posted on January 14, 2011 at 5:10 PM