TELUR TAKDA KULIT

Backpacker SD Saturday, April 16, 2011

Macam Hareeemmmmmmm!!! Susah-susah je selama hayat ni nak kupas telur. Kalau la dari dulu lagi dah tau, takda la malas nak tolong mak kat dapur kupas telur kalau tiba-tiba ada yang minta nak makan nasi lemak kan. (alasan je la kau SD, selama ni pun macam kau rajen!) eh!! siapa pulak yang menulis tu? kau kan rajen~~~ (sambil mata ke atas, tangan ke bahu)

eh!!!! tajuk tak sama dengan cerita. Tunggu la sat, tak abes cerita lagi ni. Kat bawah ni dia tunjuk cara senang nak kupas telur dah takda la bersepah-sepah korang punya kulit telur tu. Macam kupas TELUR TAKDA KULIT. (tu ada ja kena ngan tajuk!) Senang ja.

step 1 : Masak la dulu telur tu. Jangan separuh masak udah la. Kalau tak macam mana nak kupas macam TELUR TAKDA KULIT

step 2 : Ketuk kedua-dua bahagian hujung telur tu then kupas yang hujung tu.
        

step 3 : tiup telur tu dengan mulut dekat satu hujung dan hujung satu lagi tu siap sedia nak sambut telur tu keluar dari cenkerangnya eh! kulitnya.


ni Men Blow! Gagah perkasa dan bertatu yer!
tapi nak tiup telur je pun, tak yah la nak tatu2

Yang ni namanya Kids Blow! cumel-cumel gitew!

Kesian pun ada tengok dia nak tiup telur ni.
Nama skill ni ialah Ladies Blow

Jadi, dah siap pun mengupas telur seperti TELUR TAKDA KULIT! lalalala~~~


susah-susah sangat korang tengok je video ni. Syok pun syok! Klik Sini

4 Beg Deuter Untuk SD
  1. mykhalis Said,

    ada cara mudah rupenye

    Posted on April 16, 2011 at 1:20 PM

     
  2. SD Said,

    ada2....tapi dlm vid tu dia pkai telur putih...agak2 telur ayam boleh ke???? kena cuba la dulu ni...

    Posted on April 16, 2011 at 3:01 PM

     
  3. Miecyber Said,

    Menarik..tetapi sesuai untuk telor yang untuk di makan sendiri jer...

    Kera serang bayi

    Posted on April 16, 2011 at 10:54 PM

     
  4. SD Said,

    Miecyber : betul2...senang nak makan nasi lemak kat rumah tapi klu buka kedai pun buat mcm ni....susah la sikit...nak buat boleh tp kena alas plastik la...rajen pulak kan nak alas2 ni.... kata kedai...

    Posted on April 16, 2011 at 11:45 PM