BERPECAH BELAH KERANA FACEBOOK!

Backpacker SD Tuesday, April 12, 2011

Aku memang macem hareemmmmmm. Nak gelak? nak takut? nak bersalah? nak bergurau? nak mengata? nak menyindir? nak memboikot? nak bajet "baek"? nak kata "memang baek pun"? nak kata apa lagi? ermmmmmm....dah abes dah...serius SD mengaku salah SD sebab menyindir orang tak kena tempat. Benda ni pun SD nak bawa bergurau tapi tak sangka pulak jadi serius.

Al-kesahnya SD ingat boleh la bawa bergurau benda-benda yang sensitif dan panas ni sebab SD selalu je kena ajuk lembut, pondan, usop wilcha n 'wat-so-ever' dengan dia. SD okay je (untuk pengetahuan korang-korang, SD ada sikit lembut dalam diri tapi lembut bukan buat-buat dan lembut SD tak nampak sangat, kadang-kadang bila dah beria sangat terkeluar la lembut tu) Korang rasa SD yang cuba bertahun-tahun nak jadi keras ni tapi tak boleh-boleh terasa ke tak kalau kena ajuk ala-ala pondan. Mesti la terasa tapi kenapa SD terima je sebab SD anggap dia boleh bergurau macam tu. Jadi no hal la SD nak bergurau macam tu jugak.

SD fikir, kejadahnya korang nak makan hati. Orang bergurau kot. Tak kan tak boleh. Kalau kau perempuan ye, kau boleh nak terasa sebab itu memang sifat keperluan dalam perempuan.Jadi bagi SD nak panggil SD lembut ke, gelap ke n 'wat-so-ever' boleh je tapi kalau SD maen kasar sila la terima kembali. "I take what u give me, and i give back to u wat u give me, n suppose to be u shuld take it like i take it or maybe almost the same"

SD mengaku salah SD sebab terlampau pedas sindiran yang diberi ditambah pulak situasi dia yang memang stress gila-gila sebab baru lepas kena marah ngan orang atas. Jadi minta maaf je jalan penyelesaian. Apa-apa pun korang baca la perkembangannya. SD nak lepaskan tekanan sebab benda ni, tekanan tak tekanan la tapi sikit-sikit dia pun SD perlukan sesuatu untuk melepaskannya. Kalau tak dapat cakap blog la tempat jadi ledakannya. 'Well'~~~ SD ada dua cara terbaek untuk lepaskan stress yang jenis macam ni, pertama-menceritakan @ bercakap dengan orang laen dan kedua buat post kat blog. Kalau dulu-dulu takda blog SD akan buat sajak dan ilham memang mencurah-curah masa tu.


Perkembangan cerita dan plot


Klik untuk "zoom in"

Klik untuk "zoom in"

Klik untuk "zoom in"



2 Beg Deuter Untuk SD
  1. Wahai SD....jgn sedey2 ok sebab saya rasa kedua2nya tidak bersalah kerana korg berdua mungkin tgh stress or wat-so-ever....hehe....saya doakan semua kawan2 SD memahami situasi ini dan terus akrab dengan SD yg ala2 laser kannn...Hopefully ikatan persabahatan kita semua semakin erat hendaknya....amin

    Posted on April 14, 2011 at 2:55 PM

     
  2. SD Said,

    amboi!! wat-so-ever lagi ayatnya. laser tak laser la kan.... baru meriah kelas..... klu tak bosan je dgn mat2 skema dlm kelas.....

    ~~ ayat2 yg ditulis mcm selalu je dengar~~

    Posted on April 14, 2011 at 3:12 PM