MASA KECIK KECIK!!! INDAH SANGAT

Backpacker SD Friday, May 6, 2011

budak2 yg lahir pd thn 80 n 90an mesti ingat mase skola rendah dulu

- kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit, beli walaupun cerita buku tu dah tau.

-salesman susu pon camtu gak.

- kat library budak2 mmg baca buku tp nak tengok gamba je.
bile ade program Nilam, sibuk semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best tp yg berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg @ kotak pensel bertingkat-tingkat pastu ade sharpener kat tgh2 die. 




- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.


- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh.
ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

- main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...


- balik skola beli JoJo xpon Dendang.Tora pon best gak.Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan diekat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles, dragon ball,Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.

jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 xsmpt lyn bende2 ni.kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite ygpermanent.huhu~pas r kt member2 korang....mesti diorg tersengeh2 bace mende nih...hehehehehe..."


Kredit kepada : Encik Kazama Through Lone sini sini sini

9 Beg Deuter Untuk SD
  1. hahaha... mmg best dulu budak2... klu blh mmg mau rewind blik tem budak2 dulu.... pastu main kejar2... main tapuk2... main susun2 tangan pastu lompat... pastu makan mee yang hrga 20sen jer... best2!!!

    Posted on May 6, 2011 at 9:25 PM

     
  2. SD Said,

    lubang tikus lah...ada pulak susun2 tangan pastu lompat.... boleh tak aku nak jadi budak kecik je.... walaupun selalu kena marah n diarah dek mak bapak tp tak payah pikir byk benda mcm skang ni...... sabor je la.

    Posted on May 6, 2011 at 11:05 PM

     
  3. Nabila Said,

    cite dragon ball!!!feveret tu!!!

    Posted on May 7, 2011 at 12:04 AM

     
  4. SD Said,

    engkau cakap dragon ball feveret???? kitaorang ni obses dgn dragon ball... aku ingat lagi, masa tu kat asrama ada hari sukan sekolah.... awal2 pagi okay je semua tapi dah dekat pkul 9.30pg padang kosong je... tinggal cikgu dengan peserta sukan je... penyokong, ahli pebarisan, ahli pbsm (ni aku la ni) semua hilang... hehehehe~~~ semua dlm bilik tv tgk dragon ball.....

    Posted on May 7, 2011 at 10:53 AM

     
  5. Nabila Said,

    hahaha....aku tak duk asrama. bila cite sailorman tu dah habis, cepat2 aku g lari naik atas dengan bawak sarapan duduk depan tv.time tu ada geng, aku ngan pakcik2 aku layan... hahaha...best2.

    Posted on May 7, 2011 at 11:35 AM

     
  6. SD Said,

    senang cakap cite2 masa kecik2 memang buat kita ni sanggup tunggu depan tv... skang tak payah dah... download je kat ternet... aku ni dah dekat 5 bulan tak tgk tv..... duk u biasa la.... duk kat bilik mana ada tv.... tgk cite online je senang....

    tv xda takpa tp ternet takda boleh beku aku nieh....

    Posted on May 7, 2011 at 12:49 PM

     
  7. cik azeya Said,

    kahkah. kelakar bab buku nilam. macam aku je. pinjam buku semata mata nak menang anugerah emas. tah pape. -_-'

    Posted on May 7, 2011 at 2:15 PM

     
  8. Miecyber Said,

    Aduss....rindunyer saat itu...

    Osama Laden seorang Idola

    Posted on May 7, 2011 at 4:20 PM

     
  9. SD Said,

    cik azeya : klu kau buku nilam. aku pulak g perpustakaan suka sbb byk buku cerita gambar best2.... siap baca buku omputih lagi.... janji gmbar byk....

    Miecyber : sapa tak rindu angkat tangan! semua tak angkat...huhuhu~~~

    Posted on May 7, 2011 at 4:50 PM