SERBA SERBI BLOG SD

Backpacker SD Thursday, June 3, 2010

SERBA SERBI dari Cik Google
Macam biasalah kan, blog template yg kita download sume 'public' punya. Ada jer icon2 dia yang tak kena dengan kita punya. Citarasa SD, SD suka yang jenis yang nampak banyak 'gadget'2 @ 'widget'2 dia. Nampak cam kool jer. Kadang2 bila tengok blog orang yang 'simple' cam best jer tapi dulu SD guna 'simple template'. Rasa cam bosan jer pakai jenis camtu, jadi tukar la yang crowded punya ni. Puas seminggu 'edit' sana sini siap jugak akhirnya. Ni gambar template yang asal tapi bila dah edit jadi la macam yang sekarang ni.

=============>>>>

Gambar yang bertukar2 kat blog SD ni dulu SD letak gambar bergerak yang diupload 'manually' tap skang gambar tu 'automatik' punya. Jadi sebelum ni blog SD berat sangat, pas je guna yang jenis baru ni agak ringan la sket. Sesapa nak jugak gambar blog gerak2 ni boleh la amek kat link kongsi2 petua kat atas.
KAT ATAS ADA LINK

Okay, sapa2 yang pernah klik gambar2 kat dalam blog ni mesti tahu yang gambar2 dalam blog ni takkan buka gambar2 ni kat 'page' laen kan. Gambar2 kat sini akan di 'zoom in' jadi korang dapat la tengok dengan jelas sket. SD x letak tutorial nak 'zoom in' gambar kat sini sebab panjang. Kalau sapa2 yang nak boleh la tulis kat komen yer.

..................................
Okay sekarang SD nak korang klik dua2 gambar kat atas ni. Mesti korang akan nampak dua2 gambar ni laen kan. Sume ni sket jer 'trick' dia. Yang agak kabur tu SD letak kualiti gambar 200 yang jelas tu SD letak kualiti gambar 1600. Jadi memang laen la kan kualiti gambarnya. Kalau rasa seronok boleh la cuba2.
CONTOH

Gambar Kabur:
img style="cursor:pointer; cursor:hand;width: 312px; height: 320px;" src="http://3.bp.blogspot.com/_9OvsPu3AqIA/TAn-xBCD91I/AAAAAAAABW4/xdPZZmaBaOo/s200/wentworth-miller-got-fat1.jpg" class="magnify" /

Gambar Jelas:
img style="cursor:pointer; cursor:hand;width: 312px; height: 320px;" src="http://3.bp.blogspot.com/_9OvsPu3AqIA/TAn-xBCD91I/AAAAAAAABW4/xdPZZmaBaOo/s1600/wentworth-miller-got-fat1.jpg" class="magnify" /

Sekian, alhamdulillah, habes gak entri kali nie.....

6 Beg Deuter Untuk SD
  1. Oh Malaysia Said,

    Wah byk tips dr ko sidek. Keep it up :D

    Posted on June 5, 2010 at 9:55 PM

     
  2. SD Said,

    banyak x banyak la kan...dah abes dah tips nieh....x tau dah nak bagi tips apa lagi...huhuhu~~~~

    Posted on June 5, 2010 at 10:12 PM

     
  3. Ct SoLeHa Said,

    salam perkenalan..nnt add lah jadi follower :)

    Posted on June 7, 2010 at 3:57 AM

     
  4. SD Said,

    Dah add pun kat exchange link.....first buka terus add...huhuhuhu

    Posted on June 7, 2010 at 4:03 AM

     
  5. tieha ismail Said,

    urmmm nice blog....btw, saya follow kamooooo.....

    Posted on June 8, 2010 at 1:08 AM

     
  6. SD Said,

    nice?????ada yang kata seram...huhuhuhu....thanks...

    Posted on June 8, 2010 at 1:25 AM