NABI MUHAMMAD SAW ADA FACEBOOK

Backpacker SD Wednesday, June 2, 2010

Ni dia apa yang aku kata
Okay, SD ada join satu group yang membincangkan perkara-perkara yang menimpa dunia yang nak kiamat ni, mengenai perkara-perkara asas yang kita sepatutnya kuatkan untuk memastikan kita teguh biarpun diserang musuh. Contoh perkara yang kita perlu perbetulkan semula ialah amalan2 kita, pemakaian kita, pendirian kita dan cara hidup kita. X la kata kita kena pakai jubah macam nabi, kena berserban, berjanggut tapi cukup setakat jaga aurat, tinggalkan perkara bida'ah yang dibenci dan jaga solat (ada banyak lagi tapi semua tahu kan apa yang perlu dijaga). Okay kat entri kali ni bukan nak cakap pasal akhlak kita (ala SD pun x baik sangat tapi SD maseh menjaga apa2 yang terang bederang x patut kita buat macam berjudi---jangan terkejut yer kawan SD bincang pasal teka nombor ekor macam bincang soalan assigment, bukan depan SD tapi SD pasang telinga)

Ni antara post2 yang dia tulis
Korang mesti cam bengan2 gitu kan bila SD buat ppost ni, jangan la marah SD. SD cuma nak kongsi dengan bloggerz2 yang laen. Kalau korang nak tengok page dia tekan kat sini. Korang tau tak dia siap ugut tau, kalau sapa2 report FB dia nanti dia akan balas lebih dari apa yang kita buat kat dia. Kalau x silap dari Indon rasanya dia ni, tak tau la laki ke puan tapi penulisan dia memang berbentuk Indonesia.

6 Beg Deuter Untuk SD
  1. Ery Farieha Said,

    ya Allah
    mmg dunia dah nak kiamat.

    Posted on June 2, 2010 at 2:29 PM

     
  2. SD Said,

    Ery....kan...kan....apa la nak jadi.....Tapi kita jangan kutuk2 sebab kutuk2 bukan amalan agama kita.....

    Posted on June 2, 2010 at 2:41 PM

     
  3. dunia skang......

    Posted on June 2, 2010 at 2:44 PM

     
  4. SD Said,

    Memang kan...dunia skang.....kita jangan diikutkan sangat dengan benda2 camni......x kena dengan cara kita....yang penting bukan dari negara kita.....negara kita maseh menghormati satu sama laen....

    Posted on June 2, 2010 at 2:58 PM

     
  5. apalaa nak jadi skang ni... dunia dah nak kiamat dah ni...

    Posted on June 2, 2010 at 3:59 PM

     
  6. SD Said,

    tapi kan satu hari nanti islam itu akan menjadi agama yang paling agung dan dihormati di dunia....bila tiba waktu itu memang dunia dekat sangat dah dengan kiamat......

    Posted on June 2, 2010 at 4:02 PM