KERJA SEEKOR SEMUT

Backpacker SD Saturday, May 8, 2010


Semut memang satu ciptaan yang sangat menarik kan, ada dua perut dengan tiga mata tapi boleh angkat beban yang 20 kali ganda lebih berat dari berat badannya. Kat bawah nie ada gambar semut2 bekerja dalam bekas 'space-age habitat' yang aku panggil akuarium. Akuarium tue diisikan dengan 'miraculous gel' hasil kajian NASA space.(gel tue nutrisi untuk semut) benda paling best pasal post ni ialah kita dapat tengok Gel biru bertukar menjadi terowong yang cantik.





Cantik betul gambar ni




Diorang boleh buat semua ni sebab cara diorang komunikasi sesama sendiri dan diorang boleh bekerjasama untuk mencapai sesuatu.





2 Beg Deuter Untuk SD
  1. Wow!!! Very nice n smart 1 :)
    Nice blog btw..

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    Posted on May 24, 2010 at 4:41 PM

     
  2. SD Said,

    pojie : thanks ......

    Posted on May 24, 2010 at 5:19 PM