KOLEKSI "PENIPU MATA"

Backpacker SD Thursday, May 27, 2010

Perasan tak yang garis bulatan ni tak berapa nak bulat. Perasan kan.Korang tengok je la apa yang SD nak buat pasni. Bukan SD pun yang buat. SD jumpa dan nak kongsi je. Yang membuatnya orang lain.
Suka tak dengan puzzle kayu ni. SD tak berapa suka sebab x lawa. Kalau korang suka takpalah tapi kalau perasan apa2 boleh la 'drop' komen sket2. Baru la SD tau ada gak yang CERAH MATA. Takda komen pasal puzzle ni maksudnya xda seorang pun berjaya benci gambar ni.


Ni pulak video pasal camne dadu berwarna jadi x berwarna dan dadu x berwarna jadi berwarna. Kalau korang pandai @ nak tahu jawapannya sila2 la 'drop' komen. SD akan bagitau kalau ada yang minta. Kalau takda maksudnya korang dah tau rahsia dadu ni.


okay ni video yang buktikan, apa yang korang cakap@fikir pasal gambar kat atas tadi salah. Banyak je gambar2 lain pasal illusi tapi dalam banyak2 yang SD tengok hari2 yang ni menarik perhatian sket. Kiranya korang baca summary dari bacaan SD.

8 Beg Deuter Untuk SD
  1. ciK na..... Said,

    sidik...
    org yg wat video tue tipu ek...
    mst dia tukar dadu kn.....
    betol x??

    Posted on May 28, 2010 at 11:40 PM

     
  2. SD Said,

    hahahahhaha......memang semangat tul cik na ni....betul la tu tp dia tukar dadu masa tunjuk tu je...bila nak letak atas cermin dia guna dadu dia....

    Posted on May 28, 2010 at 11:53 PM

     
  3. ciK na..... Said,

    ok...then,yg kat dadu itam..
    kat cermin putih..
    mcm ne lak???

    pasal verification tue..
    ak dah off kn dah...hehehe

    Posted on May 29, 2010 at 12:56 AM

     
  4. SD Said,

    hohohoho...bagus2.....ni jawapan dia amek kat site tu.....

    There are three dice:
    – one fully painted that is shown at the beginning.

    – one where only half of the pips are painted. (this die also has two fives on it)

    – one that is not painted at all that is shown at the end.

    some sleight-of-hand switching, and voila!

    Posted on May 29, 2010 at 4:27 PM

     
  5. kalau sudi komen la entry saya..
    rumah sewa

    Posted on May 31, 2010 at 4:46 PM

     
  6. SD Said,

    okiey dokiey....akan melawat2 ke sana.....

    Posted on May 31, 2010 at 8:16 PM

     
  7. okeh yang ke2 tuh HELL

    hahaha


    nice entry btw

    Posted on May 31, 2010 at 8:33 PM

     
  8. SD Said,

    kaizen : tajam je mata....hahahhahaha.....CERAH MATA...hahahhaha

    Posted on May 31, 2010 at 8:36 PM